Wat is google bedrijfsaccount en waarom moet u die hebben?

Wil je online met meer klanten in contact komen? Bent u ondernemer en wilt u het meeste uit uw digitale aanwezigheid halen? Dan is het hebben van een Google Business Account essentieel. In deze blogpost leggen we uit wat een Google Business Account is en waarom het belangrijk is voor uw bedrijf. Laten we beginnen!

Inleiding: wat is een Google Business-account?

Een Google Business-account (voorheen bekend als Google Mijn Bedrijf, of kortweg GMB) is een gratis tool van Google waarmee bedrijven een online aanwezigheid op het hele Google-platform kunnen creëren en beheren. Met een Google Business-account kunnen bedrijven eenvoudig een profiel maken, updates plaatsen, producten en services vermelden, beoordelingen en berichten van klanten accepteren, analyses bekijken en advertenties instellen om nieuwe klanten te bereiken. Met een Google Business-account kunnen bedrijven hun producten en services promoten, vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen, nieuwe klanten bereiken en hun prestaties op Google meten.

Wat kunt u doen met een Google Business-account?

Een Google Mijn Bedrijf-account is een krachtige tool voor bedrijven en organisaties van elke omvang. Hiermee kunt u een bedrijfsprofiel maken en beheren op Google Zoeken en Maps, zodat klanten uw bedrijf gemakkelijker kunnen vinden. U kunt het ook gebruiken om foto’s en video’s toe te voegen om uw producten en diensten onder de aandacht te brengen, en om updates over nieuwe promoties en evenementen te posten. Daarnaast kunt u uw website of online winkel aan uw profiel koppelen, zodat klanten rechtstreeks vanuit uw profiel afspraken kunnen maken of producten kunnen kopen. Ten slotte kunt u gebruikmaken van de verschillende tools van Google, zoals Insights en Ads, om waardevolle inzichten te krijgen in hoe mensen online met uw bedrijf omgaan en om effectievere marketingcampagnes op te zetten.

De voordelen van een Google Business-account

Een Google Business-account biedt een breed scala aan voordelen voor bedrijven van elke omvang. Door uw bedrijfsprofiel te claimen en te optimaliseren, kunt u het klanten gemakkelijker maken om u te vinden en meer te weten te komen over uw producten en diensten. Bovendien kan een Google-bedrijfsprofiel u helpen zich te onderscheiden van concurrenten in de resultaten van zoekmachines en uw bedrijf betrouwbaarder laten lijken. Bovendien bieden Google-bedrijfsprofielen veel functies waarmee u de prestaties van uw bedrijf kunt volgen, zoals inzichten, recensies en analyses. Ten slotte biedt een Google Business-account toegang tot advertentietools waarmee u meer klanten kunt bereiken en de verkoop kunt verhogen.

Wat zijn de verschillende functies van een Google Business-account?

Google Mijn Bedrijf biedt verschillende functies waarmee u uw bedrijfsprofiel kunt beheren. Deze functies omvatten:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met klanten en updates te plaatsen
 • Lijst van producten en diensten
 • Het accepteren van online reserveringen, boekingen en afspraken
 • Foto’s, video’s en andere afbeeldingen aan uw bedrijfsprofiel toevoegen
 • Eigendom claimen van uw profiel
 • Beheren van klantbeoordelingen
 • Beantwoorden van vragen van klanten over uw bedrijf
 • Zakelijke inzichten bijhouden, zoals weergaven, klikken en bezoeken
 • Het promoten van uw evenementen en aanbiedingen
 • Gelokaliseerde berichten maken
 • Een website toevoegen aan uw bedrijfsprofiel
 • Het opzetten van een virtuele rondleiding door uw bedrijf
 • Verbinding maken met klanten via berichten
 • Opzetten van een virtuele wachtrij voor klanten
 • Opzetten van een virtueel afsprakenboekingssysteem
 • Verbinding maken met klanten via videogesprekken.

Met deze functies kunt u het meeste uit uw Google Mijn Bedrijf-account halen en ervoor zorgen dat uw profiel geoptimaliseerd en up-to-date is. Dit zal u helpen meer klanten aan te trekken, hun vragen efficiënt te beantwoorden en meer zichtbaarheid op Google te krijgen.

De impact van een Google Business-account op SEO

Het hebben van een Google Mijn Bedrijf-account kan ongelooflijk gunstig zijn voor uw SEO-inspanningen.
Wanneer iemand naar uw bedrijf zoekt, verschijnt uw GMB-vermelding aan de rechterkant van de pagina en wordt deze ook weergegeven in de lokale zoekresultaten. Dit betekent dat de kans groter is dat klanten uw website vinden en bezoeken, wat uw algehele SEO-ranking kan verbeteren.
Bovendien kunt u, door trefwoorden in uw profiel op te nemen, uw vermelding verder optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, waardoor het voor klanten nog gemakkelijker wordt om uw bedrijf te vinden. Bovendien worden de beoordelingen en beoordelingen die klanten op uw profiel achterlaten, geïndexeerd door Google en kunnen ze de positie van uw website in de resultatenpagina’s van zoekmachines beïnvloeden. Het hebben van een compleet en up-to-date profiel met positieve recensies kan u helpen om u te onderscheiden van de concurrentie en uw zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.

Analytics gebruiken om uw prestaties op Google te meten

Google Analytics is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor bedrijven die een Google Business-account gebruiken. Door uw account aan Google Analytics te koppelen, krijgt u toegang tot gedetailleerde gegevens over uw prestaties op Google, waaronder het verkeer naar uw website en inzicht in hoe klanten online met uw bedrijf omgaan. Deze gegevens zijn nuttig om te begrijpen wie uw website bezoekt, waar ze naar op zoek zijn en hoe succesvol uw advertentiecampagnes zijn. U kunt deze gegevens gebruiken om uw website te verbeteren, effectievere marketingcampagnes te maken en een beter inzicht te krijgen in klantgedrag. Met behulp van Google Analytics kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf zo efficiënt mogelijk draait en dat u de juiste mensen bereikt.

De voordelen van het maken van advertenties met een Google Business-account

Advertenties maken met een Google Business-account kan een effectieve manier zijn om potentiële klanten te bereiken en uw zichtbaarheid te vergroten. Met een Google Business-account kunt u advertenties maken die zijn afgestemd op uw specifieke bedrijf en gericht zijn op klanten in een bepaald gebied. De advertenties kunnen eenvoudig worden gevolgd en beheerd, zodat u het succes van uw campagnes in realtime kunt zien. Daarnaast kunt u het Google Adwords-platform gebruiken om een ​​budget op te stellen en indien nodig aan te passen. Hierdoor kunt u efficiënter omgaan met uw uitgaven en ervoor zorgen dat uw advertenties de juiste doelgroep bereiken. Door Google Ads te gebruiken, kunt u ook de prestaties van uw campagnes volgen en indien nodig wijzigingen aanbrengen om uw ROI te maximaliseren.

Een Google Business-account instellen

Het opzetten van een Google Business-account is eenvoudig en gratis. Het enige wat u hoeft te doen is een Google-account aan te maken en vervolgens naar de Google Mijn Bedrijf-pagina te gaan. Daar kunt u de informatie over uw bedrijf invullen, inclusief uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website en andere relevante informatie. U kunt ook foto’s en video’s van uw bedrijf toevoegen. Daarna moet u uw bedrijf verifiëren, zodat Google weet dat het legitiem is. Dit kan per briefkaart of telefonisch. Nadat u uw bedrijf heeft geverifieerd, kunt u beginnen met het beheren van uw lokale bedrijfsvermelding op Google.

Hoe u uw Google-bedrijfsvermelding kunt bijwerken en beheren

Het beheren en bijwerken van uw Google-bedrijfsvermelding is essentieel om ervoor te zorgen dat uw klanten nauwkeurige informatie krijgen. Met een Google Mijn Bedrijf-account kunt u eenvoudig uw bedrijfsgegevens bijwerken, zoals uw adres, openingstijden en contactgegevens. U kunt ook foto’s van uw bedrijf en producten toevoegen en klanten recensies en beoordelingen geven. Bovendien kunt u aangepaste berichten voor klanten maken, uw producten en services vermelden, een routebeschrijving naar uw bedrijfslocatie geven en meer. Het is belangrijk om uw bedrijfsvermelding up-to-date te houden, zodat klanten over de meest recente informatie beschikken wanneer ze naar uw bedrijf zoeken. Bovendien zorgt het up-to-date houden van uw vermelding ervoor dat Google deze prominent in de zoekresultaten blijft weergeven.

Het verschil tussen een persoonlijk en een professioneel google profiel

Als het gaat om het gebruik van een Google Mijn Bedrijf-profiel, moet u beslissen of u een persoonlijk account of een professioneel account wilt. Een persoonlijk account wordt gebruikt om uw leven en ervaringen te delen, terwijl een professioneel account wordt gebruikt om uw bedrijf of organisatie te promoten.

Een persoonlijk Google Mijn Bedrijf-profiel wordt gebruikt om berichten, afbeeldingen en video’s te delen met familie en vrienden. Het stelt je in staat om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses en passies hebben. Met een persoonlijk profiel kunt u ook bepalen wie uw inhoud ziet en wie erop kan reageren.

Een professioneel Google Mijn Bedrijf-profiel daarentegen wordt gebruikt om uw bedrijf of organisatie te promoten. Met dit type profiel kunt u aangepaste berichten maken, afbeeldingen en video’s met betrekking tot uw bedrijf toevoegen en uw producten en diensten vermelden. Het stelt u ook in staat om direct te reageren op beoordelingen en vragen van klanten. Dit type profiel is ideaal voor bedrijven die een groter publiek willen bereiken.

Google Mijn Bedrijf-profielen zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, dus het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor uw behoeften. Als u uw bedrijf of organisatie wilt promoten, dan is een professioneel profiel de juiste keuze. Als u echter alleen contact wilt maken met familie en vrienden, is een persoonlijk profiel de betere optie.

Conclusie: waarom u aan de slag moet met een Google mijn bedrijf account

Een Google Mijn Bedrijf-account is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor bedrijven van elke omvang. Het geeft u de mogelijkheid om een ​​profiel aan te maken dat uw merk nauwkeurig weergeeft en klanten in uw regio te bereiken. Met een Google Mijn Bedrijf-account kunt u advertenties maken en promoties aanbieden, uw online aanwezigheid beheren, klantrecensies bijhouden en zelfs analyses gebruiken om uw prestaties te meten. Een Google Mijn Bedrijf-account is een essentiële tool voor elk bedrijf om te kunnen concurreren in de digitale wereld van vandaag. Met een paar eenvoudige stappen kunt u een Google Mijn Bedrijf-account maken en vandaag nog aan de slag gaan om in contact te komen met klanten en uw bedrijf te laten groeien.

Deel dit bericht